;

Kaip pasigaminti

Rauginto pieno produktų gaminimas

 

1. Paruoškite indus

    Visi indai, kuriuose bus laikomas pienas turi būti švarūs. Prieš naudojimą, juos reikėtų nuplikyti verdančiu vandeniu.

2. Paruoškite 1 l pieno (grietinei naudokite grietinėlę)
Ultrapasterizuotas ir sterilizuotas pienas nereikalauja virinimo. Pienas turi būti pašildytas iki žemiau nurodytos temperatūros. Pasterizuotas ar naminis pienas turi būti užvirintas ir atšaldytas.
–    Jeigu naudojate jogurtinę, pieno temperatūra turi siekti 30-36 °C (pienas šiltas, bet ne šiltesnis už kūno temperatūrą)
–    Jeigu naudojate termosą, stiklainį arba puodą, pieno temperatūra turi siekti 37-40 °C (pienas truputį šiltesnis už kūno temperatūrą)

Tikslesniam pieno temperatūros matavimui naudokite bet kokį termometrą. Niekada nepilkite raugo į pieną jeigu pieno temperatūra didesnė nei 43 °C.

3. Įpilkite raugą.
Nedidelį pieno kiekį įpilkite į indą su raugu, uždenkite indą dangteliu ir gerai suplakite iki visiško medžiagos ištirpimo. Įpilkite ištirpusį raugą į pieną, gerai išmaišykite.

4. Palikite surauginimui
Perpilkite pieną su raugu į jogurtinės stiklines, įjunkite jogurtinę. Vadovaukitės instrukcija: jeigu nurodyta, tarp stiklinių įpilkite šilto vandens. Jeigu naudojate termosą,  stiklainį arba puodą, iškaitinkite indą verdančiu vandeniu, tada išpilkite jį. Įpilkite pieną į indą, uždenkite jį dangčiu. Įvyniokite indą į antklodę ir palikite surauginimui šiltoje vietoje.

5.    Patikrinkite ir atvėsinkite
Produktą reikėtų rauginti iki sutirštėjimo arba dar 1-3 valandas po sutirštėjimo. Paruoštą produktą galima laikyti šaldytuve iki 3 parų. Bet kokius priedus (sultis, vaisius, uogas, medų, riešutus ir tt.) naudokite tiesiogiai prieš vartojimą.

Pakartotinis rauginimas
Jūs galite palikti dalį pagaminto rauginto produkto inde pakartotiniam  rauginimui. Kito gaminimo metu naudokite 2-3 valgomuosius raugo šaukštus vietoje raugo iš indo. Suvartoti per 5 dienas. Pakartotinai galima raugti 4-5 kartus.

Varškės gaminimas
Atlikite šios instrukcijos 1-5 punktus, naudodamiesi raugu „Varškė VIVO“. Po surauginimo pašildykite produktą vandens vonioje (indas su produktu puode su vandeniu, kaitinkite beveik iki užvirimo ir nedelsdami nuimkite nuo ugnies). Produkto temperatūra turi būti 65-70°C. Palikite vandens vonią 30-40 minutėms, iki parūgų atsiskyrimo. Atvėsinkite mišinį. Perpilkite į marlę, kad varškė atsiskirtų nuo parūgų. Laikykite šaldytuve iki 3 parų

 

ORIENTACINIS LAIKAS RAUGINIMUI: 
JOGURTAS, BIFIVIT, SIMBILAKT - 6-8 val.;
ACIDOLAKT - 8-10 val.; 
STREPTOSAN, KEFYRAS - 6-9 val.;
VITALAKT - 7-9 val. 

 

TINKA VEGETARAMS IR VEGANAMS, NES GALIMA GAMINTIS SU SOJŲ IR KOKOSO PIENU !!!

Šioje kategorijoje nėra prekių.